De Google Pixel Watch is al vele maanden een onderwerp van speculatie, rolddel en achterklap. Sinds Google smartwatch- en fitnesstracker fabrikant Fitbit overnam, wordt er al gezinspeeld op de komst van een Apple Watch concurrent.

Afgelopen weekend heeft Jon Prosser, een bron die het, als het Google producten betreft, al vaker bij het rechte eind had met zijn voorspelingen. In een tweet maakte hij dit weekend bekend dat Google van plan is om de Pixel Watch op 26 mei op de markt te brengen. Daarbij roept hij wel ook meteen dat om een geplande datum betreft en dat Google deze datums nogal eens wil opschuiven. We zullen het zien.

Geruchten dat Google zou werken aan een eigen Wear OS 3 smartwatch zijn niet nieuw. Deze week werden ze echter weer een stukje sterker door een artikel van Business Insider. Zij claimen gesproken te hebben met enkele, uiteraard verder anoniem gebleven, medewerkers van Google. In het kort: het wordt een ronde, randenloze, smartwatch die naast de bekende slimme horlogefuncties ook volgestopt wordt met fitness- en gezondheid features. Als we de geruchten mogen geloven, dan verschijnt deze smartwatch in 2022 in de winkels.